Ne zaman bir misafir gelse tatlı salata tamam da şu hamur işinde hep takılmışımdır.
Aslında yapması zor değil de tutturmak mesele.Bakarsanız tarifler hep aynı malzemelerden.
Ama herkesin bir klasiği vardır.
Bu tarifte,
Bir anne klasiği,annem harika yapar.
Hem çok pratik hemde çok güzel.Kısa zamanda hazırlanır.Afiyetle yenir.E daha ne olsun.
Malzemeler:
- 1 su bardağından az süt+yarım çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağından az sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yumurta(1 inin sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Maya ile şekeri yarım çay bardağı ılık süt ile karıştıralım.Diğer tarafta hamuru hazırlayacağımız kaba un hariç diğer malzemeleri koyalım.hamur ele yapışmayacak şekilde olacak. Mayalı karışımı da (beklemesine gerek yok) ekleyip aldığı kadar un ile yoğuralım.İç harcı klasik peynir, maydanoz biraz da kaşar rendelenebilir.
- Avucumuzda açtığımız hamura iç harç koyup kapatalım.Üzerine yumurta sarısı isteğe göre çörek otu-susam serpilebilir.Yağlı kağıt serili tepsi de pişirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder