16 Aralık 2012 Pazar

Patatesli Gül Böreği



 
Patatesi çok sevdiğimden mi nedir börek dendiğinde aklıma hep patatesli börek gelir.
Bu soğuk kış günlerinde bir fincan çayın yanında güzel gideceğini düşündüğüm bir tarif.
Daha da önemlisi çok pratik!

Patatesli Gül Böreği

Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 4 adet büyük boy patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Subardağı rendelenmiş kaşar
Sosu için:
  • 1 Subardağı süt
  • 1 Subardağı su
  • 1 Çaybardağı sıvıyağ
  • 2 Yumurta
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Galeta unu
Yapılışı:
  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup(ben soyarak haşlıyorum böylesi daha pratik geliyor) iri küpler halinde doğradıktan sonra  yumuşayana kadar haşlayalım.Haşlanan patatesleri ezerek püre yaptıktan sonra içerisine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarı ekleyelim.Sos için gerekli malzemeleri iyice çırptıktan sonra yufkalarımızı ortadan ikiye keselim.Kesilen yufkalara fırça yardımıyla sostan bolca sürelim.İç harcı geniş taraftan başlayarak uzunlamasına koyduktan sonra yufkayı fazla sıkmadan saralım.Bir taraftan içe doğru sararak gül şeklini verelim.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.Bu şekilde tüm yufkaları sardıktan sonra artan sostan bol miktarda böreklerimize sürelim. Son olarak yumurta sarısı sürüp üzerine galeta unu serpelim.175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.





1 yorum:

Unknown dedi ki...

ablacım resimleri göremedim henüz ama süper olduğunu düşünüyorum :)