Malzemeler:
- 1 paket sade petit beurre bisküvi
- 2 adet büyük boy elma
- 1 su bardağı ceviz
- Tarçın
- 5 kahve fincanı un
- 5 kahve fincanı şeker (Elmalarınız çok tatlıysa şekeri biraz azaltabilirsiniz)
- 5 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
- Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen fırın tepsisine bisküvileri dizelim.Üzerine soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş (malzemesi bol olsun aman elmaları çok koyayım demeyin tatlımızı fazla yumuşatıyor) elma dilimlerini yerleştirip üzerine de iri dövülmüş ceviz ve tarçın karışımını serpelim.5 yumurta ile 5 fincan şekeri iyice çırpalım. Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra ( burda dikkatinizi çekerim bu tarifte yağ yok ! ) hazırladığımız tepsinin üzerine dökelim.Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Burda püf nokta tepsinin en az 2 saat soğumaya bırakılması yoksa kalıpla keserken biraz sıkıntı oluyor :))
- Soğuyan tepsiden geniş ağızlı bir çay bardağıyla kalıplar çıkarıyoruz.Pudra şekeri ile servis ediyoruz.
2 yorum:
DENEDİK ÇOK GÜZEL OLDU YENİ TARİFLERİNİ BEKLİYORUZ.
ellerine sağlık. çok beğendim.
Yorum Gönder