31 Aralık 2012 Pazartesi

Patatesli Poğaça







Bu nefis poğaçaları ilk Hilal'de tatmıştım .Tadı benim gibi herkesin çok hoşuna gitmişti.Ama ufak bir sorun vardı.Mayalı hamur yapmak!
Tarifi denedikten sonra aslında korkulacak bişey de yokmuş dedim kendi kendime :)
Eğer siz de benim gibi hiç denemediyseniz ilk deneme için  süper.

Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı dışına)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
  • Yumurta,sıvıyağ,süt, karıştırılır.Tuz,şeker,maya eklenir.En son un eklenip yoğrulur.Hamuru ayarlarken elinize yapışmayacak şekilde olmalı.Katı bir hamur olmayacak.
  • Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
  • Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra önce soğanı sonra da patatesi yağda kavuralım.Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatalım.
  • Hamurdan parçalar koparıp avcunuzda elinizle açıp  iç malzemeden koyup kapatın..Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra yumurta sarısı sürüp öceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.

Hiç yorum yok: