Tarifi denedikten sonra aslında korkulacak bişey de yokmuş dedim kendi kendime :)
Eğer siz de benim gibi hiç denemediyseniz ilk deneme için süper.
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısı dışına)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
- 2 adet büyük boy patates
- 1 büyük soğan
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Yumurta,sıvıyağ,süt, karıştırılır.Tuz,şeker,maya eklenir.En son un eklenip yoğrulur.Hamuru ayarlarken elinize yapışmayacak şekilde olmalı.Katı bir hamur olmayacak.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra önce soğanı sonra da patatesi yağda kavuralım.Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatalım.
- Hamurdan parçalar koparıp avcunuzda elinizle açıp iç malzemeden koyup kapatın..Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra yumurta sarısı sürüp öceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder