8 Ağustos 2013 Perşembe

Kekli Baklava



    
       Hazır bayram ve tatlılar havada uçuşuyorken hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tarifim var.
 
Malzemeler:
     Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
     Şerbeti için:
  • 3.5 bardak şeker
  • 3.5 bardak su
  • 2-3 damla limon suyu
Ayrıca 20 adet hazır baklavalık yufka
            150 gr eritilmiş tereyağ

Yapılışı:

  • Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Keki çırpıp bekletiyoruz.Büyük boy dikdörtgen borcamı erittiğimiz tereyağla yağlayıp 2 tane yufka seriyoruz. Tekrar yağlayıp tekrar 2 adet yufka seriyoruz.Bu şekilde 10 tane yufkayı kullanıyoruz.Kek harcını yufkaların üzerinde döküp tekrar 10 yufka için de aynı işlemi uyguluyoruz.En üste artan tereyağını da bolca sürüp  önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.45 dk.sonra servis edebiliriz.Yanına dondurma çok yakışırrrr.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: